Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

 

Afdrukken

Belangrijk appelbeignets nieuws

Belangrijk!! Bericht Appelbeignets

Geachte relatie,

Zoals u ongetwijfeld in de media heeft vernomen is de appeloogst van 2017 dramatisch.

Door een late vorstperiode is een groot gedeelte van de appeloogst verloren gegaan. In het buitenland is de situatie zo mogelijk nog slechter wat extra druk geeft op de Nederlandse appelvoorraad.

Met name goede bruikbare Goudreinette schijven, welke wij normaliter altijd voor onze appelbeignets gebruiken, zijn voor alsnog niet leverbaar in de juiste kwaliteit.

Hierdoor zijn wij gedwongen voor een groot gedeelte van onze appelbeignets met appelschijf gebruik te maken van een andere appelschijf dan dat u van ons gewend bent.

Voor dit jaar zal dat hoofzakelijk Jonagold zijn en wellicht nog wat Elstar (mits beschikbaar).

Dit is echter een andere appel met een andere bakaard. Om deze wat zachter te krijgen qua afbeet zal men langer moeten bakken, maar dan nog zal deze niet zo zacht worden, zoals men dat gewend is met een Goudreinette schijf. Tevens zal de smaak minder fris zijn.

De appelbeignets welke reeds geproduceerd zijn met Jonagold dan wel Elstar appel zijn herkenbaar aan een extra sticker (Oranje/Geel of Wit) op de doos, met de vermelding hiervan.

Wij meenden er juist aan te doen u dit te melden, mochten hier vragen over gaan komen.

Wenst u meer informatie, of wilt u wellicht  hiervan wat dozen ontvangen om te testen, dan vernemen wij dat uiteraard graag van u.

Wij verwijzen u graag naar onze website (www.procemabv.nl) voor mogelijke alternatieven en meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Procema BV

Nieuwsbrief

E-mailadres Voornaam Achternaam Bedrijfsnaam